Premiär: Oas Musik levererar experimentella och trollbindande singeln ”Sluten inuti”

Oas Musik debuterade med singeln ”Sanningen” i augusti och idag har Popsorl fått äran att husera premiären för uppföljaren ”Sluten inuti”. Bakom artistnamnet finns Albert Sten, som vi också känner igen från det retrodoftande bandet Diamond Is Forever. Det experimentella, emotionella soloprojektet föddes ur en nyfikenhet att skriva på svenska, och resultatet är trollbindande.

– ”Sluten inuti” är en låt som jag skulle i enkelhet vilja säga handlar om inåt-blickande. En oförmåga att komma i kontakt med omvärlden samtidigt som man är i den, säger Albert.

I musiken kombinerar Albert elektroniska och ambienta element för att få till det karaktäristiska soundet. Målet har varit att leverera väl genomarbetade låttexter kombinerade med ett inbjudande ljudlandskap, något som artisten verkligen lyckats med.

– Processen för låten var samma som tidigare singel ”Sanningen”. De båda är ändå skrivna under ganska kort tid. ”Sluten inuti” sattes i sin ungefärliga helhet ihop under en lång kväll. Efter denna hemma-demo av mig så producerade Emil Aspegren och jag upp den tillsammans till vad den är idag. Sång spelade vi in med Johan Wilmer Eriksson och han mixade även låten innan den blev slutgiltigt mastrad av Emil Aspegren på Svenska Grammofonstudion. Det fina med att ha solo-projekt som Oas Musik är att det ändå är så många duktiga människor runt kärnan som på många vis pushar den kreativa processen. ”Sluten inuti” är ett bra exempel på det, berättar Albert för Popsorl.

I höst släpps Oas Musiks debut-EP ”Premiär”, som kommer att innehålla totalt sex låtar. Hälften med sång och hälften instrumentala. Arbetet med samlingen inleddes då Albert började samla på sig små samplingar. Helheten har sedan satts samman i samarbete med samma kreatörer som artisten arbetat med på de singlar som släppts hittills.

Förhandslyssna på det nya släppet nedan, och kolla även in Oas Musik på Instagram och Facebook. ”Sluten inuti” släpps på Spotify vid midnatt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *