Elektroduon NIMMO är aktuella med den oemotståndliga singeln ”Come Back”

Allt som den brittiska elektroduon NIMMO nuddar förvandlas till guld. Efter det starka albumet The Power som kom förra året, släpptes tidigare i år singeln Do I Have to Learn It? som nu följs upp med den hypnotiserande låten Come Back.

När Storbritannien införde restriktioner som innebar att medborgarna sattes i karantän och samhället i stort sett stängdes ner, hade NIMMO knappt hunnit inleda sin planerade turné i landet. Duon, som består av Sarah Nimmo och Reva Gauntlett, hade precis påbörjat arbetet med den dansanta singeln Come Back tillsammans innan pandemin slog till. Därefter fortsatte de två bandmedlemmarna att producera låten på olika håll genom att skicka material fram och tillbaka till varandra.

Bandet berättar att låten, som handlar om att sakna människor och fysisk beröring, känns ännu mer kraftfull än tidigare på grund av den rådande situationen. Pandemin har hindrat många från att träffa sina nära och kära. När restriktionerna nyligen lättades något träffades de två musikerna i Revas lägenhet för att lyssna på den färdigställda hiten tillsammans för första gången. De tog då tillfället i akt att spela in en varm och genuin musikvideo som målar upp låtens tema på ett vackert sätt.

– Det känns fantastiskt att ha skapat något så i tiden som samtidigt är så personligt. Det fanns ingen tvekan om att vi skulle dela låten med våra fans i sommar, berättar duon.

Come Back har element från både disco- och housescenen, två genrer som duon lyssnat mycket på under arbetet med låten. Pumpande beat, rytmiskt piano och karaktäristisk sång gör NIMMOs nya släpp oemotståndligt. Den stämningsfulla musikvideon hittar du nedan. Duon finns att följa på Spotify, Instagram och Facebook.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *