Ida Tosh kräver fler queera kärlekslåtar och släpper poppiga ”Biggest Fan”

Kärlekslåtar om queer-relationer handlar ofta om olycklig kärlek. Det menar Ida Tosh, som igår släppte den poppiga låten Biggest Fan. Den Stockholmsfödda artisten tyckte att det var dags att angripa underrepresentationen av ickenormativa kärleksförhållanden i musikvärlden, och bjuder på en upplyftande komposition som handlar om den positiva sidan av att bli kär i någon som inte är en man.

Ida Tosh har sedan debuten med singeln Silicone Wife i mars gjort sig känd för sin färgstarka och personliga attityd. Inspirationen till musiken hämtar Ida från artister som Charli XCX, Sia och MØ. Produktionerna, som skapas i samarbete med William Wardon, är dansanta och ramar in låtarnas budskap på ett snyggt sätt. Biggest Fan har fått en glad och kärleksfull förpackning som går väl i linje med låttexten som handlar om den nervösa och lätt besatta känslan man kan få när man blir kär.

– För mig var halva förra året var en stor röra, men jag lyckades ta mig ut ur många saker som inte gjorde mig lycklig. Biggest Fan skrev jag när allting äntligen hade lagt sig och jag träffade någon som nu har så himla stor betydelse i mitt liv. Jag tror en del av mig även skrev den till mitt 16-åriga jag för att visa att man visst kan vara kär och lycklig, det spelar inte så stor roll vad andra har för tankar om vem du är kär i. Att släppa den här låten och att dessutom vara så öppen om vad den handlar känns så himla intimt, men det är precis vad jag vill åstadkomma med min musik, berättar Ida för Popsorl.

Du lyssnar på låten nedan. Ida Tosh finns även att följa på Instagram och Facebook.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *