Synthduon Visiteur fängslar med karaktäristisk elektropop

Duon Visiteur är aktuella med elektropop-låten Kick It. En öronmask till refräng, retrosynthar och vocoder gör låten till en självklar hit. Musiken har tidigare uppmärksammats av den ansedda journalisten Per Sinding-Larsen och duons liveframträdande har beskrivits med orden ”som om Gary Glitter haft en gang bang med Duran Duran” av musikikonen Fredrik Strage.

Visiteur kan redan blicka tillbaka på flertalet framgångar. Sedan superhiten Royalty släpptes för två år sedan har de spelats flitigt på radio, turnerat genom Europa och kammat hem en plats som förband till hyllade Junior Brielle. Visiteur menar själva att de äntrat popscenen för att iaktta det mänskliga beteendet och påminna oss om att alla människor är besökare på jorden, om så bara för en kort stund. Sir Boyfriend, bandets sångare, menar att han och bandkollegan strävar efter att leverera soundtracket till människans semester på den här planeten.

Singeln Kick It släpptes i juni, och i förra veckan serverades även en lyricvideo för låten. Om man skrapar lite på låtens yta avslöjas i låttexten en viktig reflektion kring människors vanor och ovanor.

Kick It är en reflektion över livet vi lever år 2020 och (o)vanorna som vi människor har. Vi äter skit och kastar skit på varandra men om du stannar upp några minuter och lyssnar på Kick It kanske du kan få dig en funderare över ditt liv eller åtminstone en liten paus från det, säger duon.

Framöver väntar ett släpp tillsammans med det digitala skivbolaget Corite vilket tar Visiteur ett steg närmre ett debutalbum och även, som duon uttrycket det, drömmen om att bli det första bandet på månen. Fram tills Visiteurs flagga får chans att svaja ute i rymden rekommenderas ett klick på lyricvideon för Kick It nedan.

Du hittar även Visiteur på Spotify och Instagram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *