Diza Guava förvandlar identitetskris till ljuv musik i ”Existensen”

Efter succén med den självbetitlade debut-EP:n släpper Diza Guava idag singeln Existensen. Låten har en ärlig och välskriven text som adderar en vackert emotionell dimension. Den härligt avslappnade produktionen matchar artistens mjuka sångstämma på ett självklart sätt.

Diza Guava är från början klassiskt skolad cellist, och började skriva låtar redan i ung ålder. När de tekniska hindren för att producera egen musik blev för många började hon istället studera psykologi för att utforska människans inre. I början av förra året blev längtan efter musiken slutligen för stor, och för Popsorl beskriver hon en avgörande händelse som även inspirerat en del av låttexten till Existensen.

– Raden ”i en leksaksaffär av alla platser en vanlig måndag, ser jag allt” handlar om att jag och mitt ex av någon anledning hängde i en leksaksaffär och han sa ”jag lägger min tid på musik nu, och du din på psykologi”. Då insåg jag att jag också ville lägga tid på musiken och att jag hade förnekat det behovet lite för länge. Och nu de senaste månaderna har jag börjat bygga den ljudvärld som jag velat förmedla till andra under så många år vilket gör mig väldigt lycklig, berättar Diza.

Artisten berättar att den här identitetskrisen är ett viktigt tema i låten Existensen. Intresset för psykologi, framförallt komplexiteten i människans inre och i nära relationer, återfinns i flera av artistens låttexter.

– Jag vill visa andra att det är fine att vara sårbar och stark på samma gång, älska och hata på samma gång, acceptera och förneka på samma gång, säger Diza till Popsorl.

Samtidigt är det viktigt för Diza Guava att lyssnaren känner att hen kan dansa och digga till musiken. Kanske är det just kombinationen av skön pop-produktion och allvar som gör Existensen till en så bra låt.

Nedan hittar du Existensen på Spotify. Diza Guava finns även att följa på Instagram och Facebook.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *