RIKE debuterar med det countrydoftande albumet ”Green Eyed & Bitter”

Paret Nike Sellmar och Rickard Johansson började skriva musik tillsammans sommaren 2019. När tonerna började flöda insåg de snabbt att de inte ville sluta. Låtskrivarna startade då bandet RIKE och i maj kom debutalbumet Green Eyed & Bitter.

Om en plockar de första två bokstäverna från Rickards namn och de två första bokstäverna från Nikes namn får en det klyftiga namnet RIKE. De två bandmedlemmarna är uppväxta i Stockholm respektive Malmberget, men träffades i Piteå. Efter att musikerna blivit ett par upptäckte de att de även fungerade väldigt bra som låtskrivarduo. Baserat på egna erfarenheter och deras relation växte sedan ett debutalbum fyllt av organiska och countrydoftande hits fram.

– Beroende på låt har den kreativa processen sett annorlunda ut. Men generellt så är det en av oss som antingen har kommit med en text eller ackord och så har vi efter dessa idéer börjat skriva tillsammans. Vi båda har många idéer på lager som vi använder när vi känner att idéerna passar ihop, berättar duon.

Den första singeln This Town släpptes den 1 maj. Kort därefter, den 22 maj, fick världen höra debutalbumet Green Eyed & Bitter för första gången. För Popsorl berättar RIKE om varför albumet fick just den titeln.

– Vi är ett par och vi är båda grönögda. Flera av låtarna handlar om oss som ett par och därför tänkte vi att det passade med ett namn som hade med oss personligen att göra, då vår musik är väldigt personlig, säger Rickard och Nike.

Att släppa skiva under en pandemi fanns dock inte riktigt på duons karta. Den planerade releaseturnén fick ställas in, och utan ett skivbolag i ryggen fick de tänka om kring släppet och har framförallt fokuserat på digital marknadsföring. De som fallit för parets känslofyllda countrypop har bland annat kunnat njuta av en livestreamad konsert samt framträdanden hos BD Pop Sessions och P4 Norrbotten.

Du lyssnar på Green Eyed & Bitter nedan. RIKE finns även att följa på Instagram och Facebook.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *