Wilma Neas nya singel ”Stalemate” är en fröjd för örat

Det går nästan att lova att Wilma Nea kommer att bli din nästa musikförälskelse. Hennes nya singel ”Stalemate” släpps idag och triggar igång alla möjliga känslor redan vid första tonen. Låten spelades in i artistens etta i våras och handlar om de motgångar och svårigheter många upplever i förhållanden.

Bakom artistnamnet finns Wilma Ås, som vanligtvis körar i bandet Children of the Sün. Hennes debutsingel ”Kolgränd” kom tidigt under 2019 och sedan dess har hon hunnit släppa debut-EP:n ”Issues”. Wilma växte upp i de värmländska skogarna och har levt med musiken sedan hon var liten. Det har aldrig funnits någon tvekan om att pianot varit förstahandsvalet när det kommer till instrument. Om det inte vore för Wilmas längtan att dela med sig av sina egna berättelser kanske hon istället hade haft en karriär som professionell pianist. Det var nämligen målet under en period i Wilmas liv.

”Stalemate” är en fröjd för örat med sin avslappnade, genuina produktion. Wilma berättar själv att låten kom till liv när hon hittade ett vackert, varmt pianoljud och att texten kom naturligt kort därefter. Låttexten är ärlig, personlig och lyfter låten till nästa nivå. Wilmas musik är melankolisk men samtidigt lättlyssnad, och ger under de 3 minuter och 25 sekunder som det nya släppet varar intrycket av att man som lyssnare svävar. Refrängmelodin sätter sig dessutom direkt på huvudet.

– Min låt ”Stalemate” handlar om när kommunikation i relationer blir fel. Jag finner ofta att argument leder till en slags återvändsgränd där man egentligen säger samma saker om och om igen, vilket inte riktigt leder någonstans. Titeln står för dödläge och kommer från schackspel, där man hamnat i en situation man inte tar sig loss från utan lite trix. Jag är varken proffs på schack eller att formulera mig, men jag har lärt mig att det är viktigt att prata när man älskar någon. Det blir liksom oavgjort i vilket fall, berättar Wilma för Popsorl.

Lyssna på låten nedan. Wilma Nea finns att följa på Instagram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *