Sorlet #11

Fyra fantastiska kvinnliga musikakter hyllas i det elfte Sorlet. Gabby Wilson har debuterat med den catchiga poplåten Hug it out. Duon lennixx fortsätter att imponera och levererade nyligen en ny hit. På radarn finns även danska MOZAÍK och Sophie Apell från Göteborg.

Gabby Wilson – Hug it out
Gabby Wilson gör en snygg debut med singeln Hug it out, en poppig låt som är svår att få ur huvudet. Inspirationen till låttexten kommer från ett förhållande där både tillit och kommunikation bortprioriterats. Gabby berättar att hon befann sig i en situation där hon och hennes pojkvän bråkade hela tiden, förutom när de sov. Till slut blev det den enda stunden som de höll om varandra och fick känna närhet. Gabbys musik har ett sound som färgats av kärleken till 90-talets pop. Samtidigt finner artisten inspiration i genrerna soul och grunge. Hon menar själv att musiken är ett resultat av att ha konsumerat Madonna, Marilyn Manson och Ben E. King.

lennixx – Bold Me
lennixx senaste singel Bold Me är drömlik och vacker. Den svenska duon består av Hanna Larsson och Andrea Kallström, som i sitt låtskriveri inspireras av både r’n’b- och neosoul-scenen. De två bandmedlemmarna förenades i kärleken för musiken och träffades när de som barn gick på samma dansskola. 2018 släpptes debut-EP:n Split By, som hyllats världen över. Det nya släppet, Bold Me, är en värdig uppföljare med himmelska stämmor som är som honung för öronen.

MOZAÍK – R U High
Bakom artistnamnet MOZAÍK finner vi danska Linette Damsted, som tidigare i år släppte sitt självbetitlade debutalbum. Spår nummer ett, R U High, är en fantastisk poplåt med synthar fulla av attityd. När Linette var endast 15 år gammal turnerade hon runt i Danmark och spelade på några av landets största scener. 18 år gammal flyttade hon ifrån den danska landsbygden till Köpenhamn för att studera och satsa på sången och dansen. Inspirationen till artistens musik kommer från favoriter som Dua Lipa, MØ och Camilla Cabello.

Sophie Apell – Mellan dina skjortknappar
Förra veckan släppte Göteborgbaserade Sophie Apell sin andra singel Mellan dina skjortknappar, en låt där folk, pop och r’n’b blandas på ett lekfullt sätt. Det var efter att artisten nästintill spelat sönder Granada Granada, Linus Hasselbergs debutalbum, som hon blev inspirerad att experimentera med estradpoesi, mer rytmisk sång och rap. När de elementen blandas med folkpop och skör sång blir resultatet överraskande och intressant. Låten Mellan dina skjortknappar blev klar efter endast några timmar, och handlar om att vara en social kameleont som tappar bort sig själv i jakten på bekräftelse från andra. Den somriga låten kommer att följas upp av debutalbumet Spådom i sensommaren som släpps i augusti.

Alla låtarna finns i Popsorls Spotify-lista med utvald pop. Den listan hittar du här nedan. Även Snacks-listan är uppdaterad med nya favoriter från bland annat Beth Duck, Max Leone, Maisie Peters och Jess Chalker. Den hittar du här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *