SKAAR släpper genialiska poplåten ”Quiet”

Fredagar kan vara ganska överväldigande. Det släpps en otrolig mängd låtar, och det kan kännas som att ta sig igenom en tungt lövbeklädd skog att försöka lyssna igenom allt. Svårare, för det är omöjligt. I fredags fanns det dock en låt som stack ut lite extra, norska SKAARs nya singel Quiet.

Bakom artistnamnet finner vi norska Hilde Skaar, som trots sin unga ålder hunnit med otroligt mycket. Redan som 19-åring kammade hon hem ett skivkontrakt med Warner Music, och har sedan dess släppt flera singlar som spelats flitigt på hemlandets största radiostationer.

Quiet är en bubblig poplåt som direkt sätter sig på hjärnan. Blandningen av melankolisk låttext och medryckande arrangemang ger låten mer djup än vad lyssnaren kanske först anar. På Instagram beskriver artisten låten som början på ett nytt kapitel i hennes karriär, och berättar att den handlar om ett tidigare förhållande. De personliga erfarenheterna har tonsatts i samarbete med de tre låtskrivarna Fanny Hultman, Madeleine Eliasson och Iselin Solheim. Att låten därmed är skriven och producerad av fyra kvinnliga musiker får girl power-hjärtat att banka lite extra.

SKAAR levererar låten på ett utomordentligt sätt. Hennes känslofyllda leadsång är sammanflätad med fläckfria stämmor, och det enda en vill att är att lyssna tills högtalarna sprängs. Quiet förtjänar att bli en av vårens och sommarens mest spelade låtar. Det här är en klockren poplåt.

Foto: Jonathan Vivaas Kise

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *