Sorlet #10

I det första tvåsiffriga Sorlet tipsas det om fyra självklara hits. Det är lätt att förälska sig i Beth Keeping och hennes nya låt som är ett anthem för alla som någon gång blivit utsatta för mobbning. CEDER har släppt en sårbar indiepop-låt, Oliver Krieg bjuder på sommarkänsla och kommenterar svenskarnas syn på turism i Las Palmas och AIRPORTS bjuder på pop med pulserande synthar.

Beth Keeping – Cool Kids
Beth Keepings nya låt Cool Kids var kärlek vid första lyssningen. Den dansvänliga singeln är en peppig låt för alla som någon gång upplevt mobbning av något slag och låttexten radierar både självförtroende och sårbarhet. Det var när artisten fick veta att en kille som brukade mobba henne i skolan hade börjat lyssna på hennes musik som idén till låten kom. Beth berättar att hon ser låten som en påminnelse om att mobbning och hämnd är ett aktivt val och att vi istället kan välja fred och försöka förstå och förlåta de som använt sin makt mot oss. Artisten, som kommer från Storbritannien och inspireras både av traditionell country och modern pop, är definitivt ett stjärnskott att hålla koll på. Produktionen, som inspirerats av Taylor Swift och Lauv, står Kaity Rae för. Arrangemanget passar väldigt bra som komplement till Beth Keepings ärliga, berättande låtskrivarstil.

CEDER – Closer
CEDERs senaste släpp Closer är en känslomässig indiepop-låt som handlar om stadiet då en antingen behöver backa eller låta känslorna komma. Artisten, som kommer från Sveriges västkust, har skrivit och producerat låten själv. Hon berättar att låtskriveriet är som terapi för henne, att låten Closer nästan skrev sig själv och att hon inte ens skrev ner texten utan bara sjöng orden som kom till henne. Ärliga texter och sårbar sång är karaktäristiska drag i CEDERs vackra musik, som två gånger tagit henne till finalen i P4 Nästa Halland. Att den 25-åriga talangen har en förmåga att fängsla lyssnaren och lämna hen i ett ljuvligt, emotionellt tillstånd är ett faktum.

Oliver Krieg – Las Palmas
I fredags släppte Oliver Krieg den härliga singeln Las Palmas, en låt han skrivit och producerat tillsammans med Johan Ölund. Om den somriga hiten berättar de själva att tanken var att fånga känslan av en solsemester, vilket de verkligen lyckats med. Gitarrerna har influerats av medelhavet och låttexten har färgats av den skeva syn kreatörerna menar att svenskar ofta har på turism. Oliver och Johan menar att vi ofta ser det som en rättighet att få fly härifrån för en semester då och då. Oliver Krieg är bara 22 år gammal, men har redan hunnit med att släppa en hel del musik. Multi-instrumentalisten kommer från Örebro och inspireras av artister som Jonathan Johansson och Matt Corby. Las Palmas är en charmigt medryckande poplåt som säkerligen kommer att höras från flertalet Bluetooth-högtalare på svenska stränder i sommar.

AIRPORTS – U Feel It 2
Den australiensiska popkreatören AIRPORTS senaste singel U Feel It 2 är en synthig låt som sätter sig på huvudet. Artisten, som egentligen heter Aaron Lee, menar att låten skrevs med intentionen att antingen vara en kärlekslåt om någon som får en att känna sig fri, eller en mörk låt om en last som håller oss fångna. Den kontrastrika låten har inspirerats av moderna popakter som LANY och Troye Sivan. U Feel It 2 har atmosfäriska sångspår och retroinfluerade synthar som vävs ihop till en tilltalande helhet.

Alla låtar från Sorlet finns i Spotify-listan Utvald Pop nedan. Du hittar fler nya favoriter från bland annat Julia-Lotta, ALDO, Esther och Diza Guava i listan Snacks.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *