Sorlet #8

Midsommarstänger och färskpotatis i all ära, men det finns inte mycket som slår en härlig blandning låtar att förgylla dagarna i sommarsolen med. I det åttonde Sorlet förflyttar vi oss mellan chillhop från Linda Bugatti, indiepop signerad Radio Valley, UK garage från SC.undercover och avskalad elektropop av Frida Blomberg.

Linda Bugatti – strawberry kisses
Linda Bugatti debuterade förra fredagen med låten strawberry kisses, en chillhop-låt med förförande blåsslingor. Den Stockholmsbaserade lo-fi-talangen har tidigare enbart skrivit musik till andra artister, men började nyligen känna en längtan efter att skapa för sig själv. Soloprojektet har gjort det möjligt för Linda att skapa sitt eget narrativ baserat på egna känslor och tankar och resultatet är drömlikt. Idag släpptes en fängslande audiovisuals-video för strawberry kisses, som går att titta på här.

Radio Valley – Bury My Head
I förra veckan släppte Radio Valley sin debutsingel Bury My Head och gjorde därmed sin entré in i musikvärlden med bravur. Den poppiga duon kommer från Stockholm och består av Josefin Boström och Daniel Gidlund. Bandet själva beskriver låten som en spegling av hur en kan känna sig efter en rejäl baksmälla och menar att de med sitt projekt vill dela med sig av historier om det som gömmer sig i det dunkla och finstilta, i ett melankoliskt men lekfullt ljudlandskap. Bury My Head är en låt som sätter sig på huvudet och påminner om amerikanska Echosmith. Josefin och Daniels mjuka röster matchas genomtänkt med snygga synthar, elgitarrer och medryckande beat.

SC.undercover – Morals
Morals är brittiska SC.undercovers senaste singel och handlar om hur mörkret i det förflutna kan ärra en person, men även om upplevelsen kring att erkänna sina misstag och att försöka hitta något slags avslut. Med element från UK garage-, pop- och drum and base-genrerna blir Morals en livfull och intressant låt. Trumbeatet, som för tankarna till Burial, skapar en rytmisk ram för det djupare budskapet.

Frida Blomberg – Still Right Here
Den norska artisten och låtskrivaren Frida Blomberg har släppt ny singel. Still Right Here är en avskalad, lätt experimentell låt med spännande dynamik och vacker sång. Enligt Frida själv handlar låten om att bli lämnad och avvisad av någon en älskar och att behöva leva med längtan och minnen som etsat sig fast i hjärnan. Artisten släppte sin första singel tidigare i år och har sedan dess blivit uppmärksammad av flera musikkritiker och radiostationer. Inspirationen kommer från artister som Ane Brun och FINNEAS, vilket hörs i arrangemanget. Still Right Here är en mysig elektropärla.

Alla låtarna finns i Popsorls egna Spotify-lista nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *