Sorlet #12

Long time no sorl. Efter en stund i ide presenteras det tolfte Sorlet med fyra låtar som förgyller favoritspellistan. ENVYYOU, Cajsa Siik, Kate Lomas och Smicker är fyra musikakter som släppt ny musik den senaste tiden. Det är en snygg blandning av pop, alternativ rock, elektropop och mjuk indie som får oss att vilja vila armen på repeat-knappen permanent.

ENVYYOU – Stick Around
Malmöbandet ENVYYOU är efter en paus från rampljuset tillbaka med Stick Around, en låt som griper tag och är svår att få ur huvudet. Bandets rötter kommer från poppunken och soundet har sedan utvecklats med influenser från pop-, r’n’b- och den alternativa rockscenen. Med EP:n I, som bland annat innehåller favoriten Threat, i bagaget känns Stick Around som en värdig uppföljare. Låtens närvarande och starka karaktär bör falla både Twenty One Pilots- och Bring Me The Horizon-fans i smaken.

Cajsa Siik – Gate Keeper
Sedan debuten 2012 har Cajsa Siik släppt tre fullängdsalbum och en EP. I torsdags kom den nya singeln Gate Keeper, en avskalad låt som fångar lyssnarens uppmärksamhet. Låten är ett smakprov från artistens kommande album som kommer att släppas i två delar under 2020 och 2021. Den beskrivs som en av nyckellåtarna på albumet, vilket gör längtan efter mer stark. Produktionsmässigt fängslar förutom Cajsas mjuka röst även ett antal överraskningar åt det experimentella hållet, som om F.K.A Twigs haft ett lillfinger med i processen. Gate Keeper är producerad av artisten själv tillsammans med Erik Moberg.

Kate Lomas – Crazy Together
Brittiska Kate Lomas släppte i dagarna den nya singeln Crazy Together, som är det första vi får höra från artistens kommande EP. Som alltid bjuder artisten på drömlik, atmosfärisk musik som etsar sig fast. Kate har en sångröst som är svår att förväxla med någon annan. Crazy Together är episkt producerad och hade definitivt kunnat tonsätta en scen ur ett tonårsdrama där två karaktärer inser att de är förälskade i varandra. Kate berättar själv att låten handlar om att låta livet stanna upp för en sekund för att fullständigt omfamna nuet tyngdlöst.

Smicker – När glas går sönder
I veckan släppte det Göteborgsbaserade bandet Smicker, med Anton Fahlgren i spetsen, sin debutsingel När glas går sönder. Frontfiguren kommer själv från byn Varuträsk i Västerbotten, där det i barndomshemmet ofta brukade strömma toner signerade Ted Gärdestad från högtalarna. Det var i viljan att försöka imitera den folkkära artisten som Antons intresse för sång och musik väcktes på riktigt. Bandet menar själva att Smicker mer än något annat handlar om melodier och harmonier, vilket är en bra beskrivning av soundet. Debutsingeln är behagligt stämningsfull med mysigt arrangemang och kan tänkas passa perfekt både till morgonkaffet och som soundtrack till en nervös första dejt.

Du hittar alla låtarna i Popsorls Spotify-lista Utvald Pop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *