Sam Florian om Avocado Daydream: ”Jag försöker bryta mig loss från popregler och leka mer med min ljudbild”

Sedan Sam Florian släppte sin nya skiva har den gått varm i högtalarna. Det brukar ofta pratas om att den andra skivan är det svåraste släppet, speciellt om den första överösts med beröm, vilket var fallet med artistens debutskiva Youth. Avocado Daydream är namnet på skiva nummer två, som består av nio spår som hamnar någonstans i spektrumet indiepop och sovrumspop.

Sam Florian, eller Simon Öman som han egentligen heter, började skriva musik när han var 15 år gammal. Artisten har tidigare spelat i band men släppte sin första solosingel Days för lite mer än två år sedan och har därefter bjudit på både engelsk- och svenskspråkiga hits. Låtarna skrivs och spelas in i artistens lilla lägenhet i Karlstad.

Den nya skivan, som beskrivs som mer lättsam än tidigare släpp, är ett perfekt soundtrack för sommaren med discogitarrer, snygga basgångar, drömlika synthar och stämningsfulla sångmelodier. På låten Steps gästar Elsa Carmona och Wilma Nea, en passande feature som adderar en tilltalande dimension till albumet.

Avocado Daydream är min svåra andraplatta där jag försöker bryta mig loss från popregler och leka mer med min ljudbild. För mig känns plattan rätt spretig men jag älskar spretiga skivor. Jag har lagt mer fokus på basen denna gång och jag tror att det hörs. En stor influens just nu är Thundercat, säger artisten om albumet till Popsorl.

Sam Florian blev nyligen utvald till juni månads Framtidens Artist av P3, en välförtjänt utmärkelse som presenterades lagom till släppet av den nya skivan. Namnet på skivan och även albumets sista låt, Avocado Daydream, har en personlig koppling.

– Det är ganska intimt. Jag träffade en tjej under tiden jag skrev den plattan. Och min säng har så här, alltså påslakanet är avokadomönstrat. Så det kommer därifrån, berättar Sam Florian för P3.

Låtarna på det nya albumet är äkta och okonstlade, vilket är precis samma känsla som en får av artisten själv. Om du inte redan börjat lyssna på Sam Florian är det definitivt dags. Du lyssnar på Avocado Daydream nedan. Artisten finns även att följa på Instagram och Facebook.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *