Sorlet #6

Det är fredagen den femte juni och dags för ett nytt Sorl fyllt av godbitar. Flera av låtarna som presenteras släpps idag och är alltså rykande färska från musikfabriken. Raketklubben och Hemliga Klubben släppte varsin medryckande singel på svenska i förra veckan. Last Lynx är tillbaka med nytt material efter fem års uppehåll, Vendela Estelle bjuder på en mysig singel och Julia-Lotta debuterar med en låt vars låttext har hög igenkänningsfaktor.

Raketklubben – Vi är slut
Indiepop-bandet Raketklubben som kommer från Dalarna släppte nyligen singeln Vi är slut, en break up-låt där attityd och skörhet lever i perfekt harmoni. Bandet beskriver det själva som att låttexten beskriver ögonblicket då poletten trillar ner, då insikten om att inget kommer att bli som förr uppenbaras. Vi är slut har trummor som känns i hjärtat och känslosam sång som förmedlar hjärtkross på ett vackert, panikartat sätt.

Last Lynx – Uni Alone
Last Lynx gör efter fem års uppehåll idag comeback med den grooviga singeln Uni Alone, uttalat you and I alone. Bandet berättar att låten kan tolkas på flera sätt, men att den framförallt handlar om att våga kasta sig ut och satsa högt. Det Stockholms-baserade bandet har tidigare hyllats av bland annat The Guardian och spelats flitigt på radiokanaler runt om i världen. Uni Alone är en singel med oerhört stor potential att få liknande uppmärksamhet som tidigare släpp. Trots oklanderligt arrangemang med minnesvärt trumkomp och fängslande basslinga är det Camilla Dahlstedts soulfärgade sångröst som glänser allra starkast.

Hemliga Klubben – Fjärde låten
Hemliga Klubben är ett av Sveriges bästa band just nu. Det visuella, produktionerna och låttexterna smälts samman till en helhet som är otroligt svår att motstå. Den senaste singeln, Fjärde låten, är titeln till trots inte den fjärde låten som släpps men däremot ytterligare en hit som kan adderas till Hemliga Klubbens imponerande katalog. Det finns något väldigt autentiskt i bandets musik, med ärliga och relaterbara låttexter som ofta berör ämnen som de krångligare aspekterna av kärlek.

Vendela Estelle – Conversation
Vendela Estelles nybakade singel Conversation skrevs vid middagsbordet tillsammans med låtskrivarlegenden Aleena Gibson. Låten handlar enligt artisten själv om de nära konversationerna en har varje dag som symboliserar en enkel kärlek. Med ett budskap om att det vackraste vi har är varandra, fyller Conversation lyssnaren med värme. Det eleganta och något klassiska arrangemanget ger låten en genuin prägel som känns som perfekt bryggt kaffe på en söndagsmorgon.

Julia-Lotta – Ska bara
Idag debuterar Julia-Lotta med den episka och medryckande singeln Ska bara. Låten handlar enligt artisten själv om den mänskliga benägenheten att skjuta upp måsten, något som många kan känna igen sig i. Julia-Lotta har tidigare hunnit med att turnera både i Sverige och övriga delar av Europa, släppa album i samband med andra projekt och utbilda sig på Musikmakarna där idén om att testa vingarna på egen hand föddes. I Ska bara imponerar artistens trygga, mjuka röst och den professionella produktionen. Låten blir säkerligen en sommarfavorit!

Du hittar alla låtarna i Popsorls egna Spotify-lista nedan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *