Culturestream ikväll: fullspäckat program med livemusik, konst och breakdance

I sommar fortsätter Culturestream att berika och stötta Malmös kulturscen under Corona-pandemin. Livestream-initiativet har som mål att vara en frisk fläkt till kulturprogram med unika och exklusiva framträdanden. Tidigare har bland annat riot grrrl-bandet Arre!Arre!, Jenny Wilson och Bo Mehr gästat Culturestream. Ikväll, klockan 20.00 närmare bestämt, sänds det tionde programmet.

Programledare är Jonna Eriksson, som även är projektledare för initiativet. Under kvällen blandas livemusik med samtal om konst och en breakdance-show. Musiken står Badlands och den mystiska artisten Harold Journey för.

– Harold Journey är en ni verkligen bör kolla in! Inte ens vi vet hans riktiga identitet och detta kommer bli hans första spelning som Harold. Enligt egen utsago är han egentligen en internationellt känd artist. Vad vi vet är att han gör riktigt grym elektronisk musik och att hans musik har enorm potential, berättar Jonna.

Badlands bjuder på världspremiär av en ny låt och kommer att kombinera sitt liveframträdande med visuella element som konstnären Adéle Tornberg skapat speciellt för kvällen. Det bjuds även på ett samtal med fotografen Joe Miller som driver Instagram-kontot 2020_inthistoghether, där han samlar bilder och berättelser från Malmö med omnejd under pandemin. Jeanette Gostomski, Ellen Spens och Gustav Olsson som alla är involverade i projektet Urban Window Gallery kommer också att delta i samtalet. Slutligen kommer breakdance-truppen Freestyle Phanatix, som har med sig både dansare och beatboxartist, att gästa kvällens stream.

Det blir med andra ord en fullspäckad kväll perfekt utformad för alla kulturälskare! Evenemanget finns att hitta här. Culturestream finns att följa både på Facebook och Instagram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *