Drömlikt när Johan Kull gör solodebut

Foto: Alma Bengtsson

För den som inte kan få nog luftig och drömlik pop à la Bon Iver, släpper nu Johan Kull sin första singel som soloartist. Låten Dreams väl ihopsatta ljudbild matchar den lätt melankoliska låttexten som handlar om när drömmar känns mer än det som är det verkliga livet.

Johan Kull, som är producent och låtskrivare, har varit aktiv i musikbranschen i tio år. Han har tidigare haft ett antal olika bandprojekt samt producerat musik åt andra artister. I ryggsäcken har han utbildningsbevis från ansedda skolor som Musicians Institute i Los Angeles, Kulturama och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Johan har även arbetat som musiklärare, men satsar nu på en solokarriär.

Dreams släpps independent och är skriven och producerad av artisten själv. Den växte fram under ett projektarbete då Johan studerade på Kungliga Musikhögskolan. Nu får världen äntligen ta del av verket.

– Låten tar itu med den falska trygghet som drömmar kan skapa. När man bygger upp en utopisk drömvärld, hur perfekt allt kan vara i en dröm och hur brutalt det kan vara att vakna och bli fråntagen det. Men också när man får det man velat ha och det inte lever upp till drömbilden som man skapat sig själv, berättar Johan.

Johan Kull kommer att bjuda lyssnarna på fler singlar under året, och planerar dessutom att släppa en EP under 2021. Tills dess kan du lyssna på den stämningsfulla debuten nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *