Gustafs Dagar förflyttar lyssnaren till björklövsdekorerade gymnastiksalar med singeln ”Vaggvisa”

Under de 2 minuter och 52 sekunder som Gustafs Dagars nya låt Vaggvisa varar rinner tårarna konstant. Anledningen är det vackra arrangemanget och låttexten som för tankarna till ungdomsförälskelser och björklövsdekorerade gymnastiksalar som just tömts på människor efter en skolavslutningsceremoni.

Stockholmsbaserade Gustafs Dagar har på kort tid blivit ett band att hålla ögonen på. År 2019 var de en av fem finalister i P4 Nästa, där de tävlade med låten Skokartong. Singeln Vaggvisa är bandets tredje släpp för året och en värdig efterföljare till hiten En gammal bil som släpptes i april.

Vaggvisa är en melankolisk duett som sjungs av Gustaf Andersson och Johanna Lindqvist, vars röster passar perfekt ihop. Tillsammans levererar de låttexten på ett gåshudsframkallande sätt. Låten handlar om en relation som tagit slut, men att kärleken ändå består på något sätt.

– När en relation tar slut upplever nog många att de kastas ut i total ensamhet. Men jag ville fånga att om kärleken är på riktigt så finns alltid omtanken kvar som ett underbart och osynligt band, säger bandets låtskrivare och sångare Gustaf Andersson.

Den somriga och ljuva produktionen, där elektroniska och analoga element blandas, når sitt klimax 1 minut och 51 sekunder in då ljudbilden tas över av högtidliga trumpettoner signerade Calle Stenman. Låten är inspelad i Grametonestudion i Norrköping och producerad av Simon Selsfors. Mixningen står Niklas Berglöf för. Han har tidigare arbetat med bland annat Thomas Stenström och Erik Lundin. Låten har mastrats av Magnus Lindberg, som även arbetat med Sarah Klang.

– Vi ville låta Vaggvisa få vara väldigt avskalad i soundet samtidigt som det var viktigt att fånga den ekande känslan av ungdomsgårdar och tomma gympasalar, berättar producenten och trummisen Simon Selsfors.

Du lyssnar på Vaggvisa nedan. Det går att följa Gustafs Dagar på Instagram och Facebook.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *