Fyra kulturpoddar du inte får missa

Popsorls nya skribent Emma Gustafsson är utbildad strategisk kommunikatör med specialisering på digitala medier. Med ett starkt intresse för kultur, och en bakgrund inom bland annat musik- och radiovärlden tipsar hon här om fyra starka podcasts som förgyller vardagen.

Brita Zackari och Parisa Amiri
Brita Zackari och Parisa Amiri är två supercoola kvinnor som pratar om populärkultur och aktualiteter. På ett underhållande sätt får du som lyssnare ta del av det senaste och med deras enorma ethos blir du upplyst på flera plan. De sitter inte bara på en stor allmän kunskap utan också på värderingar som gör att de ser igenom strukturer i vårt samhälle på ett sätt som gör att lyssnaren får nya perspektiv. Intressant, lärorikt och power!


The Power Meeting Podcast
Med en blandning av svenska och engelska, utgör Jonathan Rollins, Peter Smith och Amat den här otroliga podcasten. De tar upp viktiga ämnen och aktualiteten genom både humor och allvar och visar på ett bra sätt hur en kan kombinera samtal om rasism, machokultur med populärkulturella ämnen. Några ord som summerar podden är underhållande, inspirerande och viktig.


Reply All
PJ Vogt tillsammans Alex Goldman står bakom den här otroligt ambitiösa och genomarbetade podcasten. Genom noga och välgjorda undersökningar löser de problem och svarar på frågor som människor skickar in till dem. Allt grundar sig i hur människan formas av internet vilket är högst relevant i dagens mediasamhälle. Som lyssnare får en följa med på resor som är intressanta, roliga och gripande.


Still Processing 
En podcast av kulturskribenterna på New York Times, Jenna Wortham and Wesley Morris. När en lyssnar på den här podcasten vill en inget annat än att sitta med en kopp te och mysa. De samtalar om det senaste inom kulturvärlden på ett otroligt harmoniskt och lugnande sätt som ger lyssnaren nya perspektiv och inspiration. Ett tips för dig som vill varva ner och få koll på det senaste inom kulturvärlden. 

Foto: New York Times (Jenna Wortham and Wesley Morris)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *