Strålkastarljuset på Moose Island

Bakom artistnamnet Moose Island hittar vi Tore Bojsten, som tidigare under året släppt den uppmärksammade debut-EP:n Underwater. Idag bjuder artisten på nästa släpp, den välskrivna singeln Agony Beach. Det är en melankolisk låt som väcker samma känslor som salta havsvågor som slår mot stranden. Det är vackert och stundvis mörkt. I produktionen pusslas elektroniska och organiska element ihop på ett klanderfritt sätt då retro-synthar och akustisk gitarr möts.

Det visuellt tilltalande omslaget till singeln är skapat av Albin Eidhagen i samarbete med Vera Lasthein. Keramikfiguren föreställer Moose Island själv och är handgjord i lera av den sistnämnda konstnären. Det unika omslaget går väl i linje med låtens känsla och knyter därmed ihop den estetiska säcken på ett fenomenalt sätt.

Agony Beach målar upp en bild om vart vi är på väg, hur våran paradisiska strand kan se ut. Den beskriver också smärtan som fortfarande finns när målet är nått. Varför är folk så dystra i Norden? Varför är våra vaggvisor så sorgliga? Det finns ett mörker i vår folksjäl som är svårt att belysa. Agony Beach beskriver vår tungsinthet med realistiska och lättsamma ögon, berättar Moose Island.

I en härlig video som Popsorl fått äran att husera premiären för får vi en inblick i hur Agony Beach skapats. Moose Island är påväg till en lägenhet i ett höghuskomplex och nycklarna kastas ner från fönstret flera våningar upp. Väl inne får vi se processen med text som bearbetas, stämmor som övas in och gitarrplonk. Stämningen är personlig och hemtrevlig med ljusslingor på väggarna och Bravos äpplejuice på vardagsrumsbordet. Det är något speciellt med att få en inblick i skaparprocessen på det här sättet. Som lyssnare känner en sig väldigt mycket närmre låten efteråt.

Agony Beach är en sommarpärla, och du lyssnar på den här nedan. Moose Island finns att följa på Instagram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *