Sorlet #5

I det femte Sorlet bjuds det på en salig blandning av nya musiksläpp. Vad sägs om stämningsfull akustisk musik från Moa Lignell, elektropop med atmosfäriska körer från Julius Agnvall, brittisk dansvänlig pop från Deco och ett spännande släpp från ALDO som är skrivet från en AI:s perspektiv? Alla låtarna finns att hitta i Popsorls egna Spotify-lista!

Moa Lignell – She’s Wearing Red Tonight
I förra veckan släppte Moa Lignell sitt nya album Oh Daughters, där låtarna är inspelade både i artistens vardagsrum och tillsammans med producenten Robert Qwarforth i studio. Spår 6, She’s Wearing Red Tonight, är en vacker låt med mycket känsla. Det mjuka myllret i början av låten sätter stämningen, och kompletteras sedan fint med Moas trygga röst och träffsäker produktion i akustisk stil.

Julius Agnvall – Room 401
I Room 401 är det de atmosfäriska körerna som flyter i bakgrunden som ger låten ett ikoniskt sound. Den snygga elektropop-produktionen matchas perfekt med Julius Agnvalls raspiga röst. Låten är ett av spåren på artistens debut-EP Insights, som släpptes tidigare i maj.

Deco – Real Life
Om Alphabeat, The Wombats och MIKA hade träffats för en co-write session hade resultatet förmodligen låtit ungefär såhär. Bandet Deco är baserade i London, och har sedan sitt första släpp 2017 fått ett gediget rykte som hitmakers. Låten Real Life är en upplyftande, dansvänlig indiepop-låt som ingen får missa.

ALDO – Deeper
I sin senaste singel Deeper gestaltar artisten ALDO en AI, alltså en slags robot, som livnär sig på mänsklig information. Låten som är inspelad i artistens vardagsrum i Sundbyberg är ett av vårens mest spännande släpp, mycket på grund av sin annorlunda låttext men även på grund av arrangemanget där mekaniska ljud vävs samman med organiska element.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *