Kristine Bø förtrollar med atmosfärisk EP-trilogi

Den 24-åriga artisten Kristine Bø flyttade till Sverige från Norge för fem år sedan för att studera låtskriveri och musikproduktion. Nu är hon aktuell med EP:n Kapittel 3: Stockholm, del 2, som är det tredje kapitlet i artistens EP-serie som släppts under våren. De hemtrevliga och mysiga albumomslagen påminner om bokomslag och är skapade av Kristine, som gjort konsten till en del av sitt kreativa uttryck. När vi väl börjar bläddra får vi tillträde till hennes berättelser om kärlek och hur det är att växa upp. De personliga låttexterna skapar en närhet till musiken och personen bakom verken.

Kristine har spelat piano, gitarr, sjungit och skrivit låtar sedan 12 års ålder, och berättar att hon alltid bearbetat sina känslor genom musiken. Som producent skapar hon i sin EP-trilogi ett atmosfäriskt ljudlandskap med hjälp av bland annat stämningsfulla saxofonslingor och himmelska sångstämmor. Kristine hämtar inspiration från folk-, jazz-, och popvärlden och resultatet blir organiskt och drömlikt. Det här är perfekt musik att ligga i gräset och titta på moln till.

Kapittel 3: Stockholm, del 2 är fylld av relaterbara låtar som verkligen gör Kristines sammetslena sångröst rättvisa. Musiken är producerad på ett avskalat, mjukt sätt som gör den lätt att älska vid första lyssningen. Att välja en favorit bland artistens alster är ett nästintill omöjligt uppdrag, men hjärtat dunkar lite extra när Plan B och Slapp av, Kristine går igång. På låten En som deg från den senaste EP:n och Kjærlighet från Kapittel 2: Stockholm, del 1 har Kristine bjudit in gästartister, där blandningen av svenska och norska skapar en vacker kontrast.

Kristine Bø har redan uppmärksammats av stora norska radiostationer som NRK P3 och charmar musikälskare världen över – Popsorl inkluderat. Du lyssnar på artistens tredje EP här nedan. Klicka dig även in och följ henne på Instagram och Facebook.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *