Oliver Tree ber fansen om ursäkt i ikoniska ”Let Me Down”

Oliver Tree är unik som artist, mycket på grund av den märkligt tillfredsställande blandningen av välskrivna låtar och komik. I år skulle egentligen debutalbumet Ugly Is Beautiful släppas, men i början av mars meddelade artisten istället att han planerar att gå i pension. Han berättar att han känner att albumsläppet aldrig hade kunnat bli vad han tänkt sig på grund av den rådande pandemin. I fredags släpptes den helt nyskrivna låten Let Me Down, som artisten själv beskriver som en ursäkt till fansen.

– I wrote Let Me Down the day after I canceled my album due to coronavirus. Canceling the release was devastating after working on this album for 5 years. Even though it was completely out of my control, I felt like I let a lot of people down so I made them this song as an apology. Even if I can’t drop the album, I stil want my fans to know I care about them. I decided to film the music video DIY in my buddy’s warehouse with the help of some close friends and family. To anyone who feels let down or hurt, I ask for your forgiveness…, skriver Oliver Tree på Instagram.

Distade gitarrer, reverbdränkt sång och simpel men klockren låttext är karaktäristiska element i flera av artistens alster. Let Me Down är faktiskt, trots titeln, ingen besvikelse. Musikvideon har som artisten utlovar, en oklanderlig DIY-känsla. Det betyder inte att kvaliteten får lida, snarare tvärtom. När de sista orden ”I will come around” levereras rasar hela studion. Det regnar, det brinner, och Oliver Tree lämnar oss med ett sista, ikoniskt leende.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *