Buster Moe släpper känslofyllda ”Blackbird”

Buster Moe släpper idag sin nya singel Blackbird, en låt som målar upp bilden av en Fågel Fenix som åter vaknar till liv och reser sig ur askan.

Singer/songwritern Buster Moe har redan miljontals streams på flera av sina släppta låtar, och fortsätter att håva in nya fans med sin starka musik. Han är känd för sin karaktäristiska röst och jordnära personlighet, två drag som är framträdande i musiken. Artisten har tidigare varit signad till samma skivbolag som giganterna Axwell Ingrosso och Avicii. Nu väljer han istället att släppa sin musik independent via Corite, ett beslut som gör att fansen får chans att vara mer delaktiga i släppet.

Den nya låten, Blackbird, är skriven och producerad tillsammans med Theodor Wolgers. Singeln är årets andra släpp, men det har inte alltid varit självklart att Buster Moe skulle fortsätta släppa musik. Några år in i karriären som gick i spikrak riktning uppåt förlorade artisten all inspiration till att skapa musik. Det var först efter ett tufft uppbrott och förlusten av en betydelsefull relation som Buster Moe satte penna till papper igen och började tonsätta sina känslor. Det första mötet med Theodor Wolgers blev också startskottet för en ny vänskap och ett strålande musiksamarbete.

– Jag tror många känt sig ensamma någon gång under de här senaste månaderna. I en månad var jag isolerad från verkligheten och märkte då hur jag, som ändå alltid gillat att umgås med mig själv när det varit ett val, kände mig ensam. Allt jag kunde tänka på var vad som hände ute i världen utan mig i den och hur skönt det skulle vara att lämna stan. Jag hanterade den situationen genom att skriva en låt om de känslorna, berättar Buster Moe om Blackbird.

Du lyssnar på låten nedan. Buster Moe finns även på Instagram och Facebook.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *