Sorlet #4

Det släpps otroligt många bra låtar just nu! Kanske är det uppmaningarna till social distansering som gör att artister får mer tid att spendera tillsammans med sina instrument. Kanske är det vår-och sommarkänslorna som främjar kreativitet. Hursomhelst bjuds det i det fjärde Sorlet på energisk pop från Jon Lyster och catchig musik från Klara Andén. Det tipsas även om ny musik från Horse and Bass och JFL, som båda välkomnat saxofonens sköna sound i sina senaste släpp.

Jon Lyster – Vänd dig om
Jon Lyster har varit aktiv som musiker i 20 år, men tog förra året första steget mot en solokarriär. Vänd dig om handlar om psykisk ohälsa och att inte ta sina nära och kära för givet, utan istället lyfta blicken uppåt. Allvaret i låttexten kombineras snyggt med trallvänlig pop-produktion och Jons karaktäristiska sångröst. Den som älskar feel good-energi à la Håkan Hellström kommer att älska Jon Lyster.

Klara Andén – KBT
Under våren har Klara Andén släppt en serie fantastiska singlar, där KBT är det senaste tillskottet. Låten, som handlar om att bli sviken och att vara sin egen terapeut, levereras i ett välproducerat och catchigt popfodral. KBT har en skön Laleh-vibe och sätter sig på hjärnan.

Horse and Bass feat. Livemusiq och Nathali Cuti – Bassketball
Horse and Bass bjuder på skönt melankolisk, avskalad pop med sin senaste singel Bassketball. De tre musikerna Jonas Gustafsson, Fredrik Normark och Mattias Nyberg gästas här av Björn Almgren, alias Livemusiq, och Nathali Cuti. Groovigt trumkomp och kreddigt saxofon-outro ger låten ett härligt sound.

JFL – How Are You?
Efter flera år i souljazz-bandet PATATA & Freddy King släpper nu JFL, eller Johan Lindgren som han egentligen heter, sin andra solosingel. Artisten hoppas att How Are You? ska ge lite solsken i öronmusslorna, och det är helt klart det bästa sättet att beskriva låten på. Sommarkänslorna går på högvarv när medryckande basslinga, snygga synthar, saxofon-lir och klockrent sång-arr sammanflätas på ett självklart sätt. Låttexten handlar om hur en ofta svarar lättvindigt på frågan ”Hur mår du?” istället för att tänka och känna efter vart en vill samt vad som ger respektive tar energi.

Du hittar alla låtarna i Popsorls egna Spotify-lista nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *