Sorlet #9

I det nionde Sorlet kommer ett skepp lastat med två mjuka indiepop-låtar från Allo Suns respektive NAYAD. Logan Prescott har nyligen släppt en kärlekslåt där retro blir modernt. Hey Elbow bjuder på den musikaliska singeln Nurture/Aptitude och Ellen Krauss sätter scenen för en het sommardejt i sitt senaste släpp.

Allo Suns – Someday
I måndags släpptes Allo Suns nya låt Someday som handlar om frustration, evig längtan och att våga bryta sig loss. Malmöbandet hämtar sin inspiration från indiepop- och shoegazescenen och rötterna finns i både 90-talets melankoliska gitarrer och 80-talets synthlandskap. Sedan debutsläppet 2am förra året har bandet bland annat fokuserat på att lära känna varandra bättre som vänner och musiker samt skrivit mycket nytt material. Someday är det första vi får höra av nya Allo Suns, som beskriver släppet som en nystart. Låten är atmosfärisk och stämningsfull med himmelska gitarrslingor och drömmig sång.

NAYAD – Don’t be mad if I don’t come along
Stockholmsbaserade NAYAD har nyligen släppt sin andra singel Don’t be mad if I don’t come along. Bandet berättar att låten är tänkt att föra tankarna till ett parallellt universum där Tame Impala och Lana del Rey går på efterfest tillsammans och framåt småtimmarna spelar in sina idéer på en bandspelare. Den målande beskrivningen stämmer bra överens med låtens mjuka, smått melankoliska identitet. Den nya singeln är inspelad i Studio Bernadotte tillsammans med Swedish Red Elephant och blev klar i en hotellbar först kvällen innan det var dags för inspelning. Det betyder däremot inte att låten känns ihopslängd, snarare tvärtom. Don’t be mad if I don’t come along känns välskriven och är snyggt producerad i charmigt indiepoppig ballad-stil.

Logan Prescott – Love Again…
Love Again… är Logan Prescotts andra släpp för året. Låten har retroelement, men placerar sig ändå i spektrumet populärmusik. Elektroniska trummor, synthar, klassiskt piano och glittriga gitarrslingor kompletterar varandra på ett tilltalande sätt i Dallas-musikerns senaste släpp. Love Again… har en välskriven låttext som hintar om ett brustet hjärta. Logan inspireras av The 1975, COIN och LANY. Personer som redan gillar de här musikakterna kommer högst troligt även att golvas av den här låten.

Hey Elbow – Nurture/Aptitude
När Julia Ringdahl, Ellen Petersson och Liam Amner stod i publikhavet och väntade på att The Knife skulle äntra scenen fick de lära sig en aerobics-övning som kom att inspirera deras bandnamn, Hey Elbow. Nu har det gått sex år sedan det första släppet och i förra veckan släpptes Nurture/Aptitude, en singel som levereras i två olika längder. Med en bakgrund i jazzen och en förkärlek för distorsion skapar trion excentrisk popmusik placerad i ett stort ljudlandskap. Det nya släppet är njutbart kaotiskt, episkt och musikaliskt skickligt.

Ellen Krauss – Bali
Fantastiska Ellen Krauss har hunnit med mycket trots sin unga ålder. År 2018 blev hon utsedd till Rookie of the Year av Denniz Pop Awards. Utmärkelsen kom redan innan hon hunnit släppa sin första skiva. Sedan dess har hon bland annat blivit utsedd till framtidens artist av P3 och turnerat som förband till Miriam Bryant. Ellen har i dagarna släppt den nya singeln Bali, en poplåt med utsökta stråkar som känns som palmer som svajar i lätt sommarbris. Artisten samarbetar med Christian Walz och Jonas Wetterberg, som båda bestämde sig för att lägga alla andra projekt till sidan så fort de fick höra Ellens röst. Om Bali säger artisten själv att den handlar om en ångande dejt, vilket reflekteras i både text och arrangemang.

Du lyssnar på alla låtarna i Popsorls Spotify-lista nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *