Sorlet #3

I Sorlet #3 introduceras nya, talangfulla artister som bjuder på både groove och elektronisk mystik. LA Preists senaste singel har skapats med hjälp av maskinen GENE, Paulina Palmgren uppmanar oss att välkomna fantasi och nyfikenhet i sin senaste låt och Ulrik Munther bjuder på en hjärtkrossande ballad.

ABELA – Where we all go
Artisten ABELA kommer från Finland men flyttade till Sverige för att satsa på musiken för två år sedan. Where we all go är den andra singeln från den kommande EP:n Care level 0 som kommer ut den 13 maj. Låten är groovig med mycket attityd och influenser från både r’n’b- och funk-världen. Den snygga basslingan gör det nästintill omöjligt att sitta still.

Pluto’s Baby – swallow the moon
Bakom aliaset Pluto’s Baby finns åländska Linnéa Selander. Låten swallow the moon är spår nummer ett på artistens debut-EP Club Lullabies. Linnéa beskriver själv sin musik som en blandning av vaggvisa och nattlig mystik, vilket visar sig vara en perfekt kombo. swallow the moon är en experimentell och genialiskt producerad låt som passar otroligt bra tillsammans med Linnéas vackra stämma. Hugget i hjärtat kommer exakt 00.54 när bas och beat introduceras. Åh, vad bra det här är.

LA Priest – Beginning
LA Priest har blivit en personlig favorit efter samarbetet med Connan Mockasin som gynnade ut i projektet Soft Hair. Beginning är den andra singeln från det kommande albumet GENE som är döpt efter den hemmasnickrade, analoga trum-maskinen som artisten skapat för att fånga essensen från gammaldags musikutrustning i en resvänlig box. Beginnings charm ligger i LA Priests karaktäristiska sångröst och den mjuka och lättlyssnade retro-produktionen.

Paulina Palmgren – Allt som tar dig ner på jorden
Paulina Palmgrens senaste singel Allt som tar dig ner på jorden lockar med unikt förtrollande sång, quirky flöjtslingor och härligt elektropop-arr. Låten är den första singeln från det kommande albumet Paradiset och jorden som kommer ut i höst. Artisten berättar själv att låten handlar om att bjuda in mer fantasi och nyfikenhet i tillvaron, vilket vi alla kan behöva för att förgylla vardagen.

Ulrik Munther – Man in Need
För de som är födda under 90- och tidiga 00-talet kommer Ulrik Munther förmodligen alltid att ha en speciell plats i hjärtat eftersom han 2009 lyckades charma hela Sverige och vinna Lilla Melodifestivalen. På senare år har artisten släppt flera vackra och avskalade låtar, och den senaste singeln Man in Need är inget undantag. Ulrik Munthers röst är den perfekta kombinationen av kille som spelar gitarr vid lägerelden och världsartist som imponerar med klockren falsett. Dessutom har Man in Need en låttext om känslomässig skörhet som går rakt in i hjärtat.

Du hittar alla låtarna i Popsorls egna Spotify-lista nedan.

Foto: Jonas Wahlin (ABELA)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *