Sorlet #1

Välkommen till Popsorl, kulturmagasinet som förälskat sig i minnesvärda refränger, ikoniska instrumentslingor och låttexter som får hjärtat att slå lite extra. I Sorlet uppmärksammas musikaliska fynd som inte någon borde missa. Poplåtar som sätter sig på hjärnan, som får fötterna att röra sig okontrollerat eller som gör att tårarna inte kan sluta rinna. I det första Sorlet någonsin tipsas det bland annat om dansant blåspop och drömmiga syntslingor.

Feelium – Jared Leto
Malmöbandet Feelium har vävt ihop blåsinstrument och catchiga melodislingor på ett perfekt sätt i sin senaste singel Jared Leto. Låten ger ikoniska vibbar i stil med Curtis Mayfields Move on up, och det är nästintill omöjligt att stå still.

Kate Lomas – Hazy
Det är möjligt att en kan bli lite lätt disig av att lyssna på brittiska Kate Lomas nya singel Hazy, men på helt rätt sätt. Den något bräckliga melodislingan som löper genom låten ger den en drömlik karaktär.

NIMMO – Do I Have to Learn It?
Popduon NIMMOS senaste singel borde få en plats i allas hemmasnickrade Spotify-spellistor. Den här låten har mjuka syntelement, beroendeframkallande melodier och relaterbar låttext. Det finns inte mycket kvar på önskelistan efter det.

Esther – Mechanical Heart
Det finns artister som imponerar så mycket live att en inte kan låta bli att gå raka vägen hem och börja botanisera i låtkatalogen. Esther är en sådan artist, som med xylofon som enda levande instrument får publiken att tappa hakan. Det senaste släppet Mechanical Heart är ett guldkorn.